Мәзір

Генді редакциялау бидай өнімділігін 10%-ға арттырады

24.05.2024
Генді редакциялау бидай өнімділігін 10%-ға арттырады

Австралиялық ғалымдардың айтуынша, генді редакциялау дәстүрлі өсімдік өсіруге қарағанда 10-15 есе жылдам нәтиже бере алады, деп хабарлайды World of NAN.

Еске салайық, генді редакциялаудың генетикалық модификациядан (ГМО) айырмашылығы, ол бөтен ДНҚ-ны енгізбейді, бірақ өсімдіктің өзіне тән табиғи геномды манипуляциялайды.

InterGrain компаниясы геномды өңдеу технологиясы арқылы өндірілген бидайды сынауды бастайды. Жаңа технология өнімділігі жоғары әрі су мен тыңайтқыштарға, химиялық заттарға мұқтаждығы аз, қоректілігі жоғары әрі төзімдірек дақылдарды жасауға мүмкіндік береді.

Ғалымдар өнімділікті кем дегенде 10 пайызға арттырғысы келеді. Олар алғашқы өнім нарыққа 2028 жылы шығарылады деп күтіп отыр.


Смотрите больше интересных агроновостей Казахстана на нашем канале telegram, узнавайте о важных событиях в facebook и подписывайтесь на youtube канал и instagram.

Обсуждение

0 коментарии