Одақта 7 сәуірден бастап Кедендік одақтың «Ет және ет өнімдерінің қауіпсіздігі туралы» техникалық регламентінің талаптарына түзетулер күшіне енеді. Бұл туралы World of NAN Еуразиялық Экономикалық Комиссияға сілтеме жасай отырып хабарлайды.
Өзгерістер қоректік заттар мазмұнының нақты мәндерінің таңбалауда көрсетілгеннен ауытқуының рұқсат етілген шектерін қарастырады: өнімдегі ақуыз таңбалауда көрсетілген мәннен кемінде 80% болуы керек; майлар, көмірсулар, энергетикалық құндылығы (калориялылығы) – таңбалауда көрсетілген мәндерден 120% аспауға тиіс.
Мысалы, ет өнімдерінің таңбалауында 100 г өнімге шаққанда 17 г (100%) орташа ақуыз мөлшері көрсетілгенде, жаңа талаптарды ескере отырып, нақты ақуыз мөлшері 13,6 г (80%) кем болмауы керек. Орташа майдың үлесі 100 г өнімге шаққанда 18 г (100%) болғанда, нақты майдың 100 г өнімге шаққандағы үлесі 21,6 г (120%) артық болмауы керек.
Ұқсас тәсіл Еуразиялық экономикалық одақтың 2023 жылғы 1 қаңтардан бастап күшіне енетін «Құс етінің және оны қайта өңдеу өнімдерінің қауіпсіздігі туралы» (ЕАЭО ТР 051/2021) техникалық регламентінің талаптарымен қарастырылған.
Комиссия алқасының шешімімен өтпелі кезең анықталды. 2024 жылғы 7 сәуірге дейін оларға қатысты өзгерістер енгізілген, ресімделетін немесе қабылданған сою өнімдері мен ет өнімдерінің сәйкестігін растау жөніндегі құжаттар олардың жарамдылық мерзімі аяқталғанға дейін жарамды деп белгіленген. Бұл өнімдерді өндіруге және айналымға шығаруға осындай құжаттардың қолданылу мерзімі аяқталғанға дейін рұқсат етіледі, өнім айналымына өндіруші белгілеген жарамдылық мерзімі ішінде рұқсат етіледі.
Смотрите больше интересных агроновостей Казахстана на нашем канале telegram, узнавайте о важных событиях в facebook и подписывайтесь на youtube канал и instagram.
Обсуждение